Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Taxidiensten Rivierenland basispunten 1&4

Regio Rivierenland

Datum actie: 20 mei 2019
Datum aanbesteding: 14 mei 2019
Opdrachtgever: Regio Rivierenland
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

Achtergrond 

8 Gelderse gemeenten en de provincie Gelderland werken in de regio Rivierenland samen binnen het regionale vervoerssysteem Versis. Binnen Versis is een scheiding aangebracht tussen de regiefunctie en het vervoer van reizigers. Alle vervoerders in Versis doen de uitvoering onder dagelijkse regie van de regiecentrale. De opdracht van deze aanbesteding betreft het vraagafhankelijk vervoer (VAV) van basispunten 1 Beneden-Leeuwen (perceel 1) en basispunt 4 Tiel (perceel 2). De opdrachtnemer gaat dit vervoer verzorgen.

Positieve punten 

Een overnameplan van chauffeurs en andere betrokken medewerkers heeft de aandacht van aanbesteder. inschrijvers dienen aan te geven  op welke wijze zij als werkgever, in aanvulling op de eisen vanuit de CAO (OPOV-regeling), toegevoegde waarde bieden bij de overname van het huidige personeel. Daarin gaan zij tenminste in op de acties die worden ondernomen en de risico's die worden gezien in het kader van het zoveel mogelijk behouden van werkgelegenheid van huidige chauffeurs alsmede  het behouden van kennis en ervaring

Aanbevelingen/verwonderpunten 

Het viel ons op dat opdrachtgever kwaliteit voor slechts 30% mee laat wegen in de gunning. Deze en andere verwonderpunten zijn  te vinden in ons bijgesloten brief met aanbevelingen. Deze kunt u onder het kopje [download]  bovenaan deze pagina terugvinden.