Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Taxidiensten LLV basispunten Elburg e.o

Regio Noord Veluwe ( Gemeente Elburg)

Datum actie: 02 juli 2019
Datum aanbesteding: 25 juni 2019
Opdrachtgever: Regio Noord Veluwe ( Gemeente Elburg)
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

Achtergrond 

De opdracht betreft de uitvoering van een deel van het routegebonden vervoer binnen de Basismobiliteit Noord-Veluwe. Het betreft de levering van capaciteit (voertuigen) en personeel voor de uitvoering van het vervoer binnen de basepoints 2b4 (Nunspeet), 2b5 (Elburg) en 2b6 (Wezep).

Sinds 1 januari 2017 heeft de opdrachtgever gekozen om een scheiding aan te brengen tussen de operationele regie over het vervoer en de uitvoering van het vervoer. De operationele regie wordt uitgevoerd door een regiecentrale (op dit moment uitgevoerd door de combinatie RegieCentraal B.V. en Noot Touringcar Ede B.V.). Dit is een zelfstandig opererend orgaan dat vervoeraanvragen voor meerdere vervoersystemen en/of opdrachtgevers verzamelt, plant en uitzet bij één of meerdere vervoerders die voertuigcapaciteit (voertuig en chauffeur) leveren. 

Positieve punten 

Naleving van CAO 's en toepassing van de NEA index per 2020 hebben de aandacht van aanbesteder. 

Aanbevelingen/verwonderpunten 

Het viel ons op dat opdrachtgever kwaliteit voor slechts 30% mee laat wegen in de gunning. Ook is de initiële looptijd van slechts 2 jaar zeer kort te noemen. Deze en andere verwonderpunten zijn  te vinden in ons bijgesloten brief met aanbevelingen. Deze kunt u onder het kopje [download]  bovenaan deze pagina terugvinden.