Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Personenvervoer HWwerkt!

Gemeente Hoeksche Waard

Datum actie: 22 juni 2023
Datum aanbesteding: 8 juni 2023
Opdrachtgever: Gemeente Hoeksche Waard
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

Achtergrond

Voor het collectief vervoer heeft Personenvervoer Hwwerkt een Europese aanbesteding opgesteld met ingangsdatum 1-11-2023. De opdracht heeft een initiŽle looptijd van 1 jaar, met een eenzijdige optie tot verlenging van 3 keer 1 jaar. Het betreft hier 4 routes voor kleinschalig vervoer. De offerteprijs per jaar mag niet hoger zijn dan € 110.000, - en hoeft niet te worden onderbouwd.

Aandachtspunten

Het gaat om een aanbesteding volgens de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV) GOW-methode. Er kan een fictieve korting van € 63.500, - worden behaald. Op basis van de maximale inschrijfprijs van € 110.000, - zal de prijs/kwaliteit verhouding rond de 40/60 uitkomen, wat overeenkomt met de minimale verhouding die het AIM adviseert. Duurzaamheid is 15% van de gunning maar er wordt nergens vermeld of er controle is op de naleving hiervan.

Het TX-keurmerk en CAO-naleving worden niet geŽist. Voor kostenontwikkeling mag het CPI worden toegepast, maar niet eerder dan 1-1-2024, terwijl het AIM de NEA-index aanbeveelt. Het AIM adviseert daarom om de NEA-index per 1 januari 2024 te laten ingaan. Er wordt niet vermeld of onderaanneming is toegestaan.

Het bestek is over het algemeen vrij beknopt en behandelt een groot aantal criteria waar het AIM waarde aan hecht niet.

Onze uitgebreide reactie kunt u vinden onder de downloadknop bovenaan deze pagina.