Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Leerlingen- en zwemvervoer II

Gemeente Edam-Volendam

Datum actie: 12 oktober 2023
Datum aanbesteding: 26 september 2023
Opdrachtgever: Gemeente Edam-Volendam
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

De Gemeente Edam en Volendam zijn van plan om het leerlingenvervoer opnieuw aan te besteden, nadat een eerdere aanbesteding eerder dit jaar niet werd gegund.
De gemeente zoekt opdrachtnemers voor de organisatie van leerlingenvervoer en zwemvervoer binnen de gemeente Edam-Volendam. Deze opdracht omvat twee afzonderlijke percelen: leerlingenvervoer en zwemvervoer, waarbij de gemeente van plan is om ťťn opdrachtnemer per perceel te contracteren.

Perceel 1 betreft het leerlingenvervoer met 103 deelnemers en een indicatieve prijs van € 714.671,28.

Perceel 2 gaat over zwemvervoer met 1132 deelnemers en een optioneel onderdeel voor het vervoer van OekraÔense leerlingen met een touringcar, met een indicatieve prijs van € 49.849,57. De vermelde bedragen zijn indicaties voor het jaar 2022 en zijn niet bindend.
De overeenkomst start op 26 februari 2024 en heeft een initiŽle looptijd van 2 jaar en 5 maanden, tot het einde van het schooljaar in 2026 (medio juli). Vervolgens heeft de gemeente de mogelijkheid om de overeenkomst tweemaal eenzijdig te verlengen, waardoor de maximale einddatum voor de overeenkomst het einde van het schooljaar 2028 is.

Voor Perceel 1 geldt een prijs per leerlingkilometer voor taxi's, taxibussen of rolstoelbussen, met aparte opstarttarieven per type voertuig. Voor Perceel 2 geldt een prijs per beladen uur voor touringcars/bussen.
Positieve punten in het bestek:
Het bestek bevat belangrijke aandachtspunten waar AIM waarde aan hecht, zoals naleving van de cao Zorgvervoer en taxi en het volgen van NEA-index voor kostenontwikkelingen.
Aandachtspunten:

Het bestek stelt als enige kwaliteitseis ISO 9001 of een gelijkwaardige norm, AIM adviseert om TX-keurmerk te hanteren om kwaliteit te borgen.
De implementatietermijn in het bestek is slechts 3 maanden terwijl AIM aanbeveelt om 6 maanden te hanteren.

De initiŽle contractduur van 2 jaar en 5 maanden is, indien niet verlengd, te kort voor verantwoorde investeringen.