Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Doelgroepenvervoer De Fryske Marren 2022

Gemeente De Fryske Marren

Datum actie: 23 februari 2022
Datum aanbesteding: 10 februari 2022
Opdrachtgever: Gemeente De Fryske Marren
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

De gemeente “De Fryske Marren heeft hun doelgroepenvervoer( WMO, LLV en bewegingsvervoer) opnieuw aanbesteed voor een periode van 5 jaar met 2 x 1 eenzijdige optiejaren.
Voor het WMO vervoer ( perceel 1) dient een prijs per beladen kilometer te worden geoffreerd. De minimumritprijs bedraagt 6 beladen kilometers Voor rolstoelvervoer geldt een toeslag van 25 %
Voor het leerlingenvervoer ( perceel 2 en 3) dient een tarief per beladen voertuig uur te worden geoffreerd waarbij een starttarief van € 19,- voor een rolstoelrit en € 11,- voor Taxi- en Taxibusrit wordt vergoed. De basis voor het bewegingsvervoer is ook een beladen uurtarief. Voor inschrijvers geldt een reservebank overeenkomst verplichting van 2 jaar.

Positieve punten in het bestek

Belangrijk aandachtspunten waar het AIM aan hecht, NEA indexering, CAO naleving en TX keur, zijn in het bestek opgenomen. Het bestek stelt ook zero emissie eisen maar dit geldt niet voor rolstoelmaterieel. Indien tijdens de contractduur zero emissie economisch inzetbaar rolstoelmaterieel beschikbaar komt mag de opdrachtnemer 5 % opslag voor deze voertuigen berekenen. De opdrachtgever erkent het risico van een pandemie voor de opdrachtnemer en zal, indien de situatie zich voordoet, zich hierover laten adviseren door de VNG en Rijksoverheid.

Aandachtspunten

Kwaliteit maakt voor slechts 50% onderdeel uit van de gunning. Het AIM beveelt aan dat kwaliteit minimaal 60% voor de beoordeling meeweegt. Bovendien is de beoordeling van de kwaliteit absoluut. Hierdoor kunnen verschillende inschrijvers dezelfde beoordeling krijgen. Onze ervaring leert dat zelden de hoogste of laagste beoordeling wordt gegeven. Dit wordt versterkt door het feit dat een cijfer 0 of 2 tot een K.O leidt. Dat betekent bij dit bestek dat de strijd zich afspeelt tussen de 8 en 4 Hierdoor geeft de prijs een grotere doorslag dan beoogd


Onze uitgebreide reactie kunt u vinden onder de download knop bovenaan deze pagina.