Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

Collectief vervoer Probedrijven N.V.

Probedrijven N.V.

Datum actie: 10 mei 2023
Datum aanbesteding: 16 april 2023
Opdrachtgever: Probedrijven N.V.
Publicatie op Tenderned: aankondiging

Aanbevelingen: Download

Samenvatting aanbevelingen

De Probedrijven hebben een Europese Aanbesteding opgesteld voor het collectief vervoer, die van start gaat op 1 augustus 2023. De opdracht heeft een initiŽle duur van 3 jaar, met een eenzijdige optie om de opdracht tweemaal met 1 jaar te verlengen. Het betreft in totaal 8 routes, waarvan 4 routes voor grootschalig vervoer en 4 routes voor kleinschalig vervoer. Bij de aanbesteding dient u een prijs per jaar op te geven.

Aandachtspunten

Het gaat hier om een BPKV (Beste Prijs Kwaliteit Verhouding) aanbesteding. In het gunningsmodel wordt een Prijs/Kwaliteit verhouding van 60/40 gehanteerd, het AIM adviseert dat de minimale prijskwaliteitverhouding 40/60 moet zijn. Duurzaamheid telt voor 30% mee in de gunning, maar er wordt nergens vermeld hoe de naleving ervan wordt gecontroleerd.

De aanbesteding betreft ťťn perceel, wat betekent dat inschrijvers zowel grootschalig als kleinschalig materieel moeten bezitten. De definitieve gunning staat gepland op 11 juli. Dit geeft inschrijvers slechts 3 weken implementatietijd. Voor de meeste potentiŽle inschrijvers, behalve het huidige uitvoerende bedrijf, lijkt het praktisch onmogelijk om tijdig materieel en medewerkers beschikbaar te hebben voor dit project. Deze twee factoren, samen met de relatief korte contractduur, zullen waarschijnlijk het aantal inschrijvers minimaliseren. Het bestek zelf is vrij beknopt.

Het TX keurmerk en naleving van de CAO worden niet vereist. De kostenontwikkeling volgens de NEA-index mag pas vanaf 1 november 2024 worden toegepast. Het AIM adviseert echter om de NEA-index per 1 januari van het nieuwe contract in te laten gaan (1-1-2024). Er wordt niet vermeld of onderaanneming is toegestaan.


Onze uitgebreide reactie kunt u vinden onder de downloadknop bovenaan deze pagina.