AIM rapport kerncijfers zorgvervoer 2017

Wij hebben voor u een brochure samengesteld met de belangrijkste kerncijfers van de zorgvervoerbranche in 2017.

Hierin vindt u o.a. informatie over de omzet en geografische verdeling van de ondernemingen, de gebruikte voertuigtypen en de doelgroep dat deze branche bedient.  

De branche is sterk afhankelijk van overheidsopdrachten. 80% van de omzet in de branche komt van zorgvervoer dat door overheden via aanbestedingen in de markt wordt gezet. In veel van deze aanbestedingen speelt de factor prijs een zeer dominante rol bij de gunning  waardoor ondernemers  scherp en soms onder kostprijs inschrijven. 

52% van de onderzochte ondernemingen laat een negatief bedrijfsresultaat  zien. Het AIM voorziet dan ook bij gelijkblijvende omstandigheden continuļteitsproblemen in de toekomst van het zorgvervoer. 

Meer nieuwsbrieven...

© Aanbestedingsinstituut Mobiliteit. Deze nieuwsbrief is uitsluitend bedoeld als informatiebron met als doel relaties van het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit te informeren over haar dienstverlening. Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten en/ of plichten worden ontleend. Aanbestedingsinstituut Mobiliteit is niet aansprakelijk voor onjuistheden, onvolmaaktheden of onvolledigheden in de aangeboden inhoud van deze nieuwsbrief en de website.