Eerlijke kijk
op taxi- en
zorgvervoer

5 interessante websites over aanbestedingen

Binnen het thema aanbestedingen zijn meerdere organisaties actief. Ieder heeft zijn eigen visie en expertise op het gebied van contractvervoer. Wij hebben uitgezocht welke organisaties interessante informatie bieden over aanbestedingen in de taxibranche. Deze hebben wij voor u op een rij gezet.

  •  Het CROW (onafhankelijke kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer) heeft een aparte website pagina waarop allerlei achtergrond informatie en leidraden voor het doelgroepenvervoer zijn terug te vinden. Zo ook het door de branche ontwikkelde Modelbestek zorgvervoer dat het CROW in beheer heeft. 
  • Ieder(in) (de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte) heeft diverse informatie over het doelgroepenvervoer op haar website staan. Zo is er informatie over het leerlingenvervoer te vinden, maar ook over ander vervoer.
  • Pianoo (expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken) biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten. Ook over het contractvervoer is informatie terug te vinden.
  • SEO Economisch Onderzoek is vanuit de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam opgericht, om het doen van toegepast onderzoek te stimuleren. In opdracht van sociale partners in de taxibranche deed SEO onderzoek naar aanbestedingen in de taximarkt. In het rapport ‘De vloek van de winnende taxi’ vindt u de resultaten daarvan.
  • Op de site van het FNV is het Witboek terug te vinden, dat zij opstelden om de problemen rondom aanbestedingen in de taximarkt inzichtelijk te maken.